2013. május 14.

Az EMTC - Trabant találkozókról

Már írtunk korábban az Észak-magyarországi Trabant Club Egyesület találkozóiról, ám most szeretnék egy kicsit bővebb tájékoztatást és betekintést nyújtani a club életébe és a találkozónkba.
Tartozni valahova jó dolog. Az pedig még jobb dolog, ha olyan társaságban van az ember, ahol hasonló érdeklődésű emberek vannak. Jelen esetben ez a Trabant.
Miért is jó, ha egy Trabant egyesülethez tartozik az ember? 
Sorolhatnám, amíg a billentyűk el nem kopnak. A hihetetlen összetartás, egymás segítése, akár alkatrészekkel, akár szereléssel, bármivel. Igazi barátokra tehetünk szert, megannyi közös kirándulás, utazás, túra, amit egyedül nem biztos hogy bevállalnánk - de még lehet hogy eszünkbe sem jutna elmenni. Ebben a társaságban az ember nem aggódik, hogy lenézik csak mert Trabival jár, inkább segít mindenki mindenkinek, ez így normális egy ilyen klubban. Magyarországon több ilyen egyesület is van, mi Bellával az EMTC tagjai vagyunk.
Itt van élet, pezsgés, a klubtagok néha heti, vagy napi szinten is találkoznak egymással. A regisztráció a weboldalon teljesen ingyenes, ahogyan a segítségkérés, -adás és a műszaki rajzok, leírások megtekintése is.
Évente nagy sikerrel szervezzük találkozóinkat, amikre nem csak magyar Trabantosok látogatnak, hanem szlovákok, lengyelek, sőt még ennél távolabbi vendégek is. No itt állnék meg egy pillanatra. Ezek szerint mi tulajdonképpen nemzetközi Trabant találkozókat csinálunk. Kezdek büszke lenni, hogy egy ilyen csapathoz tartozhatok, és a rendezvényen én magam is szervezőként vehetek részt. Az ellátogató autók száma évről évre növekszik, és ezeknek általában több, mint a fele külföldi. Ez egyben kicsit felvidít, másrészről lehangol.
Itt vagyunk Magyarországon. Kedves magyar Trabantosok! Van, aki több, mint ezer kilométerről eljön hozzánk, erre a pár napra. Külföldiek, nem beszélik a nyelvet, és mégis itt vannak. Magyarországon ehhez képest nincsenek távolságok, és mégis kevesebb hazai jön a találkozóra, mint külföldi. Elgondolkodtató?
Szerintem aki igazi Trabantos, annak semmi sem nagy távolság, elvégre arról híres ez a kicsi kocsi, hogy a világból ki lehet vele menni, éppen csak érteni kell hozzá, és szeretni.
Mutatok a korábbi találkozókról egy kis ízelítőt.
A teljesség igénye nélkül, csak pár videó találomra:
Aki járt már nálunk, az tudja, milyen. Aki nem, az bánhatja, és jöjjön el az idei találkozóra. Idén újdonság, hogy egy teljesen más környezet szolgál majd helyszínül nekünk, gyönyörű, festői táj, Aggtelek.
Részletes programterv, helyszín és jegyárak a következő linken:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük hozzászólásod.